За поредна година - близо 10 000 деца останаха без място в детските градини и яслите

...
За поредна година - близо 10 000 деца останаха без място в детските градини и яслите
Коментари Харесай

До края на годината в София се очаква да отворят 16 детски градини с общо 1500 места

За поредна година - близо 10 000 деца останаха без място в детските градини и яслите на София. През тази година има повече кандидатстващи спрямо предходната, само че никой не означи обстоятелството, че за II яслена група имаме рекордните 8000 чакащи. Това не е било в никакъв случай до момента. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ Антонина Кенова от Инициативата за качествена образователна система. 

Когато имаме повече на брой кандидатстващи, колкото и детски градини да строим, още веднъж 10 000 деца са отвън системата.

Тя означи обаче, че не всички, които имат право аплайват за място в детска градина. Ако всички аплайваха, неприетите деца щяха да са 20 000, означи още Антонина Кенова.

Ако Столична община не позволи казуса с това всяко дете на 3-годишна възраст да има място в детската градина, все едно не прави нищо. Не може в този момент да строи ясли, а да няма къде тези деца да отидат по-късно в първа група.

В момента върви градежът на 16 детски градини и проектите са до края на годината да бъдат разкрити към 1500 места. Няма регион в София, където този проблем да е позволен изцяло, разяснява още Кенова.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР